Kanatlı gübresi yani Broiler veya Yumurtacı ırk Tavuk Gübresinin işlenmesi, fermante edilmesi için belirli prosesler vardır. Bu prosesler ve tesis planlaması için;
- Kanatlı Hayvan türü ( Broiler veya Yumurtacı Irk)
- Hayvan Kapasitesi. ( Bu kapasiteye göre günlük gübre girişi hesaplanacak ve planlaması, havuz ölçüleri belirlenecektir. Ayrıca havuz çıkış kapasitesine göre,
- Çevre Koşulları ( Hava sıcaklığı. En sıcak ve en soğuk dönemler, rüzgar, güneş ışığı dönemleri)
- Fermantasyon sonrası istenen işlemler. ( Fermantasyon sonrası üründe öğütme-çuvallama yoksa öğütme-peletleme-çuvallama mı isteniyor. Buna göre makine seçimleri ve yerleşim planları yapılacaktır.)
Gübre karıştırma makinesinin çalışma havuzunda çalıştırılması gerekir, bu havuzun ölçüleri: uzunluk 90mt(isteğe göre bu metraj artmaktadır), genişlik 6mt, yüksekli k1.2 mt olmalıdır. Bu havuz adetleri minimum 2 fakat isteğe ve kapasite ye göre değişir.
1. AŞAMA
Yumurta Kümeslerinden Toplanan Taze Gübre Fermantasyon Kanallarına Boşaltılır.Burada Fermantasyonun Ön Koşulu Olan Kompostlama
işlemi Yapılır.
Her ne kadar yapılan işlem aynı olsa bile unutmamak gerekir ki her gübre tesisi birbirinden farklıdır.
Gübre karakteristiği, ortam ısısı, arazi koşulları, iklimsel etkenler, mikrobik etkenler gibi bir çok etken fermantasyon süresine, kalitesi etki eder.
2. AŞAMA
Kompostlanan taze gübreler karıştırma makineleri tarafından karıştırılır ve 2.5m ile 3m ileriye doğru fırlatılır.
Makinanın yani havuzun doluluk oranına, hammaddenin giriş zamanına göre makine ileri yada olduğu yerde hareket ettirilir. Aynı zamanda gübre yığınları hava ile teması sağlanıp fermantasyon başlatılır.
Bu işlem 45-50 gün arası devam eder. Yazın hava sıcaklığına bağlı olarak bu süreç 30gün de olabilmektedir. Bu süreçte yapılan ölçümler sonucu gerek görülürse oksijen ve ısı müdahalesi yapılır. Tercihen bu süreci hızlandırmak adına bakteri ilavesi yapılır gübrenin fermantasyonu hızlandırılır.
Normal şartlarda ortam ısısı 20o-30oC arasında olmaktadır. Doğal olarak gübre iç ısısı fermantasyondan dolayı çok daha fazladır.
%75 nemli giren mal, fermantasyon işlemi bitip tesis sonuna geldiğinde %15 nem ile çıkmaktadır.
Hava koşullarına bağlı olarak çalışma saati değişmektedir. Günlük 1 -2 saat çalışma bahar koşullarında uygundur.
3. AŞAMA
2. Aşama sonunda %15 nem ile fermantasyon tamamlanmış olup, mineralize olmuş olgunlaşmış gübreler yatay ve dikey taşıyıcılarla fabrikaya alınır.
Üretim aşamasında ilk önce kırma ünitesinden geçen gübreler daha sonra paketleme yada peletleme ünitesinde şekillendirilir.
4. AŞAMA
Kullanım yerine göre öğütülmüş olan gübre torbalama kantarına alınır.Burada 50kg’lık çuvallar için (kalibrasyon ayarı yapılarak farklı kapasitelerde de tartım yapılmaktadır)
Ayrıca peletlemeden sonra tekrar torbalama kantarına bağlantı yapılmaktadır. Torbalama üst bunkerlerinden 1 tanesi Toz Gübre diğeri Granül Gübre için kullanılmaktadır.
5. PELETLEME
Öğütücüden çıkan ürün, peletlemeye alınır.
Kondisyoner üzerinde yapılan ilgili teknik donanımlar ile malzeme peletlenmeye hazır hale getirilir.
Pelet presinden çıkan ürün soğutucu ve eleme sistemine geçer.
ÇOKLU HAVUZ UYGULAMALARIMIZ
Yukarıda çoklu havuz uygulamalarımıza ait fotoğraflar bulunmaktadır. 1 Makine 2 Havuzda en uygun verimde çalışmaktadır.
Ayrıca çevresel koşullar dikkate alınarak gübre havuzu zeminine havalandırma sistemlerimiz mevcuttur. Konu teknik detayları için BALCI MAKİNA ile iletişeme geçiniz.
Bu uygulama ile HAVA geçişi hızlanmasına fayda sağlamaktadır.
GÜBRE TESİSİ REFERANSLARIMIZ
- AB Gıda Manyas Gübre Karıştırma Kompostlama Ünitesi, Öğütme, Peletleme ve Paketleme Ünitesi
- Organik Grup Torbalı Gübre Öğütme, Peletle ve Paketleme Ünitesi
- Yükseller Tarım İzmir Gübre Karıştırma Kompostlama Ünitesi ve Pelet Presi
- Bilken Yumurta Gaziantep Gübre Karıştırma Kompostlama Ünitesi ve Pelet Presi
- Nazer Yumurta Gaziantep Gübre Karıştırma Kompostlama Ünitesi, Öğütme, Peletleme ve Paketleme Ünitesi
- Bay-tar Van Gübre Karıştırma Kompostlama Ünitesi, Öğütme, Peletleme ve Paketleme Ünitesi
- Dereks Stavrapol Rusya Gübre Karıştırma Kompostlama Ünitesi,